Erik Plauborg

Seniorrådgiver, Associeret Partner

”Hvad er den rigtige strategi? En god strategi skal i sidste ende gøre virksomheden mere konkurrencedygtig – og skabe værdi for kunderne. For at beslutte den bedste vej fremad kan det ofte være nødvendigt at teste én eller flere veje af i markedet hos potentielle kunder, før den endelige strategi besluttes. Det skal gøres hurtigt, effektivt og fokuseret, og derved giver man sig selv et forspring, der er guld værd.”

Erik bringer en masse international erfaring til bordet, herunder som direktør med +10 års senior ledelseserfaring fra flere store danske koncerner, fx FOSS, GN Netcom og Danfoss.

Erik har solid ekspertise indenfor strategi-, forretningsudvikling, marketing og salg. Erik udfylder ofte rollen som den ekstra handlekraftige ressource, der i en afgrænset periode driver arbejdet med en kunde- eller markedsorienteret satsning fremad. Det sker i tæt samarbejde med ledelsen.

Erik har bl.a. i regi af Accelerace Management gennemført over 20 såkaldte vækstforløb, hvor udviklingen af nye strategier er blevet tænkt sammen med eksekveringen gennem tæt interaktion med kunderne og markedet. Erik har derigennem løst opgaver som fx:

  • Udvikling og gennemførelse af forretningsplan for at nå nye vækstmål
  • Afklaring af stærkeste forretningsmodel, inkl. test og validering i markedet
  • Internationalt salg, direkte eller gennem salgskanal
  • Produkt marketing, porteføljestyring og globale produktlanceringer
  • Optimering af pris og profit struktur i selskab og værdikæde
  • Fastholdelse af fokus på den nødvendige plan og opnåelse af de aftalte mål

Erik har en stærk vilje og drivkraft til at få ting til at lykkes og til at nå målene. De aftalte resultater leveres gennem en tillidsskabende, involverende og direkte facon.

Erik er uddannet B.Sc. Ingeniør og har en Executive MBA indenfor forretningsledelse med speciale i ”Customer Driven Innovation”.