Visionen for Willis: Helhedsorienteret risikostyring

STRATEGOS hjalp Willis med at accelerere en transformation og styrke virksomheden til fremtiden

Casper Wakefield, Chief Operating Officer, Europe, Willis Towers Watson:

“Samarbejdet med STRATEGOS hjalp os til at accelerere den transformation af Willis, som var nødvendig for at forblive konkurrencedygtig og sikre den fremtidige indtjening. STRATEGOS demonstrerede stor indlevelse i vores kultur og for de særlige mekanismer i en partnerdrevet organisation. Arbejdet i den danske del af Willis Towers Watson gav også vigtig inspiration til den europæiske og globale transformation af virksomheden.”

Udfordring: Stigende konkurrence gjorde en transformation nødvendig

Willis var en økonomisk veldrevet virksomhed, men ledelsen så et behov for i tide at gennemføre en transformation af virksomheden, der skulle gøre Willis endnu mere konkurrencedygtig i fremtiden.

Udviklingen i kundernes behov gjorde denne transformation nødvendig, hvis Willis skulle fastholde og udbygge sin position som førende uvildig risikorådgiver og leverandør af forsikrings- og pensionsløsninger til erhvervslivet.

Transformationen skulle imødekomme og tage højde for de helt særlige dynamikker, der gælder i en organisation, hvor ca. 15% af omkring 450 ansatte er partnere og medejere.

Opgaven: Accelerér fremdriften i transformationen af Willis

STRATEGOS identificerede de barrierer, som i Willis kulturen udgjorde den største begrænsning for at høste gevinsterne ved at omsætte Willis’ vision til øget vækst. Disse barrierer blev valideret og bearbejdet af en gruppe medarbejdere, der var blevet særligt udvalgt til at være virksomhedens ’Change Facilitators’.

STRATEGOS gennemførte træning, der gjorde Willis’ Change Facilitators i stand til at drive transformationen i den rigtige retning samt vejlede og støtte organisationen i denne udviklingsproces.

STRATEGOS udviklede også en skræddersyet model for, hvordan Willis’ vision kan omsættes til konkrete handlinger på alle niveauer i organisationen – helt ud til den enkelte medarbejder. Denne model var udgangspunktet for en meget involverende og engagerende proces, hvor alle ansatte fik indflydelse på at oversætte og fortolke visionen og omsætte den til meningsfulde handlinger i eget område.

Resultater: Stærkt fundament for fremtidig vækst og indtjening

Samarbejdet med STRATEGOS gav Willis et solidt udgangspunkt for at forankre visionen om at gøre helhedsorienteret risikostyring til en naturlig del af kundernes prioritering.

Værktøjerne var skræddersyet til en partnerdrevet organisation som Willis, og fordi de matchede kulturens særlige dynamikker, var det naturligt for organisationen at tage værktøjerne til sig. Dialogen på tværs af områderne i Willis og mellem de enkelte niveauer i organisationen bidrog til, at ledere på alle niveauer bedre kunne navigere i et meget konkurrencepræget marked.

Forretningsmæssigt har samarbejdet dermed givet Willis nye muligheder for at nå bredere ud til flere kunder og samtidig arbejde i dybden hos den enkelte kunde. For en rådgivningsvirksomhed som Willis gav samarbejdet med STRATEGOS dermed et stærkt fundament for at udvikle kunderelationerne og styrke de økonomiske resultater.

Kort om Willis Tower Watson

Willis Towers Watson er blandt verdens største virksomheder med speciale i risikostyring. På verdensplan har Willis Tower Watson ca. 40.000 medarbejdere, hvoraf 450 arbejder i Danmark. Medarbejderne er højtuddannede specialister inden for Corporate Risk & Broking og Human Capital & Benefits. Erfaringerne dækker alle brancher og virksomheder – verden over.

Klik her for at læse mere om Willis Tower Watson.